Отключи твореца в теб! Курсове по playback театър с “Тук и сега”

Курсистите на “Тук и сега” преоткриват твореца в себе си, забавляват се, излизат от познатото и се надскачат с всяка една репетиция. Вижте кадри от тяхното представление и се заредете с ентусиазъм и позитивизъм!

Хора на различна възраст, от всякакъв бекграунд, с различен опит и характер се сливат в една група, която твори, разгръща се, забавлява се и се надскача! Участниците преминаха през десетки уъркшопи свързани с овладяване на ритуала в playback театъра, развиване на спонтанност, креативност, излизане извън рамките на разбирането за себе си, освобождаването на твореца в тях, работа с тялото и гласа като главни инструменти за изразяване на сцена. 


Курсът се води от Цвета Балийска и артистите от “Тук и сега”- Цветина Матова, Константин Кучев, Пламен Петков.

Диригент: Цветина Матова Музикант: Константин Кучев Участват: Атанас Бакалов, Драгомир Иванов, Марина Валкова, Мария Матраческа, Звездомира Георгиева, Христина Пейкова, Силвия Стефанова, Яна Ангелова, Лидия Кулекова, Десислава Щраус, Стефка Димитрова, Магдалина Чавдарова, Росица Божкова

За директора на курса: Цвета Балийска е актриса, театрален режисьор, продуцент, културен мениджър, преподавател, акредитиран обучител по playback театър и психодраматист. Акредитиран преподавател по playback театър от Center for Playback Theatre (USA). Основател и художествен ръководител на Playback театър „Тук и сега ”- първата професионална компания за Playback театър в
България- член на International Playback Theatre Network (IPTN). Тя е диригент, актриса, музикант и режисьор. Като един от пионерите в развитието на PT в България тя стартира годишните събирания на playback театралното общество от 2014 г. Цвета е първият човек в България, обучен от Джонатан Фокс- основател на playback театъра- и представя страната ни на много международни събития. София ще бъде домакин на European Playback Theatre Gathering през май 2022 година, а Цвета е директор на фестивала. Тя е осъществила стотици Playback представления и уъркшопи из цялата страна. Целта й е да разпространи Playback театъра на Балканския полуостров. Председател на борда на Сдружение Творци. Сдружението ръководи много проекти- някои от които Фестивал на авторския театър- ФАТ и Клуб Творци- място за взаимно развитие и продължаващо обучение на хора от всякаква възраст и професия . Tя участва в европейски проекти и организира обучения, курсове, семинари и международни фестивали.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s